NYTT BILDE I SLEKTSALBUMET, OG NYE OPPFØRINGER I ANGELSLEKTA

23.03.2013

Jeg har sett nærmere på moren til Peter Angel Petersen, Anne Marthe Johannesdatter. I folketellingen for 1865, Hammerfest, er det oppgitt at hun er fra Hedemark og født i 1801. Etter å ha sett på vielsesattesten mellom Anne Marthe og Peter Ottesen fra Værdal ser jeg at det blir oppgitt at Anne Marte er født 29.09.1810 på Alteidet, Skjervøy kommune. Jeg finner henne der, døpt 07.11.1810 på Altaeide, Skjervøy kommune av presten til Loppa, Kjeldberg. Faddere under Anne Marthe dåp er: Peder Nørager, Alta. Johannes Tinfjord, Madam Nørager, Alta. Aadsel Maria Worterøen, Anna Maria Larsdatter, Skjervøy. Hennes foreldre heter Johan Jacobsen og Karen Olsdatter. De er begge oppgitt å være fra Alten, Talvik kommune. Det er litt morsomt å se at Anne Marthe´s faddere, Nørager, er de samme som sto faddere til min mors slekt Strand - Qvamme i Alta :-)

I 1801-tellingen finner jeg Johan Jacobsen, fra Alta, bosatt på Alteidet i Kvænangen hvor han var tjenestegutt, 21 år gammel, hos klokker og skolemester (for nordmenn), Jørgen Christian Stabrun. Han ble konfirmert i oktober 1796, 15 år gammel, bosatt i Reisa. Han giftet seg med Karin 14. september 1810, rett før Karen nedkom med Anne Marthe. Forlovere var Mathias Michelsen, Løgsund og Mons Aslachssen Spilderen. Jeg jobber fremdeles med å finne ut hvilke familier Johan og Karen kom fra i Alta-Talvik, og kommer tilbake til dette!

I dag fikk jeg Menighetsbladet for Lebesby, et blad som inneholder en stor del av lokalhistorie og gamle bilder. Det er virkelig et trivelig blad med iteressant lesestoff. Denne gangen var det også et bilde av klasse 1B - 1957, hvor min onkel Svein Jacob Axelsen var elev. Her er også to barn fra Angelslekta, som jeg skriver om lengere opp :-)

Min onkel, Svein Jacob Axelsen i bakerste rekke til høyre

Min onkel, Svein Jacob Axelsen i bakerste rekke til høyre.

Antall kommentarer: 0

Navn: E-postadresse: Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)